hujan emas di negeri orang

Happy Diwali n happy holiday readers;

اَلْحَمْدُلِلّهِ

Selamat sampai ke destinasi. Kuala Terengganu. Tempat yg terlalu banyak menciptakan sejarah hidupku dan kenangan manis serta payau sepanjang usia kanak-kanak hinggalah meningkat penghujung remajaku. Wpun ini bukan negeri kelahiranku, aku lebih selesa ianya menjadi ‘kampung’ ku. Balik kampung! Mana lagi kalo bukan ganu.

Apa yg menarik? Tiada yg lebih hebat selain daripada makanan2 traditional tempatan dgn harga yang sgt sgt dan sgt berpatutan. Roti canai 7biji + 1 roti telur baru RM7. Di kota metropolitan, mana nak cari harga yg semacam ni? Nasik Imagedagang nasik lemak nasik minyak.. huhaiii xtersenarai kat sini. Sesungguhnya seronok berada di negeri sang penyu ini. Jenuh turun naik body scale haiii..

Tempat wajib dilawati dan dihabiskan duit berkali2 : pasar kedai payang la jawapannya. And for me NACC mesti pegi. Beli xbeli, is another story. Berkenan kalu, belilah kan.. Tapi enche arif dah ada lagi satu places of interest dia.. lubuk memancing lah. Di sekitar kuala terengganu lah gamaknya.

Okay.. busy lah jugak bila dah balik sini.. k, nanti kita berkongsi cerita lagi. Moga kita semua diberkatiNya dan dipermudahkan segala urusan. Aminn.. semoga semua bergembira dan dapat manfaatkan cuti yang diberi. Family 1st.. insyaAllah it will heal n cure everything!

CS : Customize Word Environment

Hi,

This is 2nd chapter for Computer Skills (CS) for form two. In this chapter, I highlighted the topics that some of us not really knows. Word
2007/2010 offers a wide range of customizable options that allow you to make Word work the best for all of us.

I also come out with a lesson “Editing A Document” where students are given a task where they have to edit a document after we finish this chapter.

The task given is for any title that they wanted to do, but the document should include:

  1. Paragraph alignment : justify, center, align left, align right.
  2. Table(s)
  3. Indentation(s)
  4. Shading
  5. Border(s)
  6. Picture(s)
  7. Symbol(s)
  8. Watermark
  9. WordArt
  10. Font

Here is the slideshow used for the teaching and learning.

 

Happy Learning! Happy Viewing! Happy Reading!