hujan emas di negeri orang

Happy Diwali n happy holiday readers;

اَلْحَمْدُلِلّهِ

Selamat sampai ke destinasi. Kuala Terengganu. Tempat yg terlalu banyak menciptakan sejarah hidupku dan kenangan manis serta payau sepanjang usia kanak-kanak hinggalah meningkat penghujung remajaku. Wpun ini bukan negeri kelahiranku, aku lebih selesa ianya menjadi ‘kampung’ ku. Balik kampung! Mana lagi kalo bukan ganu.

Apa yg menarik? Tiada yg lebih hebat selain daripada makanan2 traditional tempatan dgn harga yang sgt sgt dan sgt berpatutan. Roti canai 7biji + 1 roti telur baru RM7. Di kota metropolitan, mana nak cari harga yg semacam ni? Nasik Imagedagang nasik lemak nasik minyak.. huhaiii xtersenarai kat sini. Sesungguhnya seronok berada di negeri sang penyu ini. Jenuh turun naik body scale haiii..

Tempat wajib dilawati dan dihabiskan duit berkali2 : pasar kedai payang la jawapannya. And for me NACC mesti pegi. Beli xbeli, is another story. Berkenan kalu, belilah kan.. Tapi enche arif dah ada lagi satu places of interest dia.. lubuk memancing lah. Di sekitar kuala terengganu lah gamaknya.

Okay.. busy lah jugak bila dah balik sini.. k, nanti kita berkongsi cerita lagi. Moga kita semua diberkatiNya dan dipermudahkan segala urusan. Aminn.. semoga semua bergembira dan dapat manfaatkan cuti yang diberi. Family 1st.. insyaAllah it will heal n cure everything!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s